Tort cu piscoturi de sampanie

Tort cu piscoturi de sampanie

De ziua lui Bogdan am vrut sa fac un tort. Mai intai m-am gandit la ceva cu fructe, dupa care ceva cu crema….. Dar au fost atatea de facut, incat va spun sincer ca am improvizat, dar mi-a iesit ceva delicios!

Am folosit un pachet de 400g de piscoturi savoiard, 500ml de frisca vegetala Hulala, un plic de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata, trufe si rom de la Dr. Oetker, 250ml de lapte, 50g cacao iar pentru insiropat am preparat cam 750 ml de cafea dulce, in care am pus si esenta de rom.

Am batut frisca si am preparat crema de ciocolata.

Am asamblat tortuletul intr-o caserola dreptunghiulara, si am pus primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, peste care am pus un strat de frisca si am presarat putina cacao, urmatorul strat de piscoturi le-am pus perpendicular pe primul strat iar peste ele am pus crema de ciocolata, iar ultimul strat de piscoturi, de asemenea, le-am pus perpendicular. Este metoda folosita la tiramisu, atunci cand se taie felii din prajitura arata deosebit de bine si nici nu exista pericolul de a aluneca straturile de piscoturi.

Ultimul strat a fost tot de frisca peste care am pudrat cacao. Am lasat-o la frigider cam 5 ore, dar s-a mancat mult mai repede…

V-am mai spus si cu alta ocazie ca imi place foarte mult combinatia cacao-cafea, daca as fi avut si amaretto, mascarpone, etc., as fi facut tiramisu, care este pe lista mea de preferinte in materie de dulciuri, dar poate cu alta ocazie.

Sper ca reteta asta va poate ajuta atunci cand sunteti in criza de timp sau de idei.

Va urez inspiratie, si pofta buna!

2 responses to “Tort cu piscoturi de sampanie

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s