Sarmalute cu foi de vita

Si am ajuns si la categoria grea, ca nu e deloc simplu sa faci o cratita de sarmale.

Norocul meu ca m-a ajutat o prietena care este specialista si are mare rabdare sa le impatureasca impecabil.

De data asta am ales carne de porc si de vita. Pentru 150 de sarmalute (micute) am pus cam 2,5 kg de carne, 1,5kg de porc si 1 kg de vita, cam 3-400 gr de orez, 3 cepe, 2 legaturi bune de marar, cimbru, sare, piper, 1 litru de suc de rosii, 2-3 linguri de bulion de capia. Aproape de sfarsit le-am stropit cu o cana de vin rosu.

Carnea am tocat-o, am mai mare incredere in ceea ce cumpar eu, pentru ca de multe ori habar nu avem ce se toaca prin macelarii.

Am pus sare, piper,putin cimbru si  mararul taiat marunt si am amestecat bine.

ImagineImagine

Am taiat ceapa marunt si am pus-o la calit in uleiul incins, pana cand a capatat culoarea aurie. Am adaugat jumatate din sucul de rosii si bulionul de capia. Le-am lasat putin pe foc, sa se amestece aromele, dupa care am pus orezul, pe care bineinteles ca l-am spalat in cateva ape inainte.

Imagine

Am lasat sa se inmoaie si sa se umfle putin orezul, pana cand s-a absorbit tot sucul. Dupa ce s-a racit am amestecat cu carnea. Eu las de seara pana dimineata aluatul pentru a se amesteca toate aromele .

Ei, acum incepe munca, dar aici depinde de fiecare ce tehnica are la impaturit. Singura mea grija a fost sa le fac micute, de aceeasi dimensiune, pentru ca le-am gatit pentru pomana si trebuiau sa fie gustoase dar si aspectuoase. (nemaivorbind de faptul ca prietena mea era cu ochii pe mine J)).

Imagine

Cred ca asa au si fost, pentru ca s-au mancat cu laude, cum imi place mie sa spun.

ImagineImagine

La masa am pus chefir, ca sa mancam mai usor, dar si pentru ca am servit si ciorba de burta, si ar fi fost prea multa smantana.Ca de obicei, va urez success, pofta buna, si sunt la dispozitia voastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s