Salata orientala …adaptata :))

Buna,

M-am gandit ca o salata orientala ar fi binevenita, este intotdeauna un deliciu, mai ales ca toamna pot sa combin legumele proaspete cu minunatii castraveti acri, productie 2012, si mai minunatii gogosari in otet, aceeasi generatie.

Am invatat de la tata sa am tot timpul in camara, in frigider, etc., pe langa cartofi, morcov, ceapa, si alte legume, condimente, bulion, suc de rosii, si, am completat eu, maioneza, sosuri, in sfarsit, tot ce trebuie ca sa incropesti rapid o gustare, sau chiar o masa in toata regula.

Asa ca n-am facut nimic complicat, asa cum v-am obisnuit déjà, am fiert 6 cartofi, marisori, am pregatit  un ardei capia, castraveciori, gogosari, ceapa rosie, pentru ca mi se pare mai suportabila, putina maioneza, sare, piper  si neaparat patrunjel verde, si asta pentru 2 portii bune.

Am lasat cartofii sa se raceasca, i-am taiat cubulete, am adaugat ceapa taiata julien (pestisori), ardeiul capia si gogosarii taiati feliute, iar castraveciorii bucatele, dupa care am adaugat maioneza, si am potrivit gustul cu sare si piper. Am presarat si putin patrunjel tocat, si am amestecat usor.

Gata…simplu, nu?

Ca o completare, puteti pune si masline, sa radeti branza, sa folositi oua fierte taiate felii in loc de maioneza, intr-un cuvant, o puteti diversifica in functie de ce aveti prin casa, sau de ce va place mai mult, iar atunci cand tineti post folositi maioneza de post, din comert, sau pregatita in casa.

Dupa cum arata va asigur ca a iesit nemaipomenit de gustoasa, asa ca va urez spor la treaba, inspiratie, si pofta buna!

2 responses to “Salata orientala …adaptata :))

  1. Arata incredibil. Un mic pont, un sos incredibil de bun pt aceasta salata. 2 linguri de maioneza, o lingurita doua de mustar, sare, piper si totul se desface cu 2 cani mari de apa. Cartofii se fierb in coaja, dupa se curata, se taie imediat cubulete si se pun in sos. Sosul trebuie sa fie destul de mult pt ca va fi absorbit de cartofi. mai pedarte tine de fiecare ce sa puna in salata, dar sosul….este un must have!

  2. na ca am uitat esenta, se deface cu apa cu otet, nu prea mult otet, dar sa fie, poate sa fie de la muraturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s