Ardei umpluti de post

Buna,

Printre alte bunatati, simple, dar delicioase, ardeii de post sunt favoritii mei.

Se pregatesc destul de simplu, pentru 7 ardei mai mari, am folosit 400 g de orez, un morcov, 200 gr ciuperci, doua rosii mari pentru capacele, cam 100 ml de ulei, o legatura de marar, sare, piper, un pic de cimbru, o lingurita de Delikat, 100 ml de suc de rosii si o lingura de bulion de ardei capia, care pe langa gust, da si o culoare minunata mancarilor sau sosurilor.

Am tocat marunt ceapa, am dat morcovul pe razatoarea mica, ciupercile le-am taiat cubulete.  Am spalat in cateva ape orezul.

Am pus o tigaie la incins, cu uleiul, si am adaugat, in ordinea urmatoare, ceapa, morcovul, dupa  ce s-au calit putin, am pus ciupercile, le-am lasat putin sa se topeasca, si am pus restul ingredientelor: bulionul de capia, sucul de rosii, condimentele, si dupa cateva clocote, am pus si orezul si l-am lasat sa se umfle putin, pana a scazut zeama, si am incheiat cu mararul tocat marunt.

Dupa ce s-a racit putin compozitia am umplut ardeii, i-am capacit neaparat cu felii de rosii si i-am prajit usor pe toate partile intr-o tigaie in care am pus putin ulei. Obisnuiesc sa-i calesc, asa cum am spus si la reteta de ardei umpluti cu carne, pentru ca se indulceste putin gustul ardeiului.

I-am pus intr-o cratita putin mai inalta ca sa-i pot acoperi complet cu apa si suc de rosii, si gata, la cuptor cu ei, pana cand se inmoaie orezul, si se rumenesc frumos la suprafata, sa zicem cam 45-50 de minute.

Va garantez ca sunt o bunatate, de cele mai multe ori prefer sa pregatesc reteta asta decat cu carne, asa ca va urez succes, piata este plina de legume, si o mancare gustoasa fara carne este numai buna toamna.

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s