Galuste de gris

Buna,

Pentru ca folosesc destul de des galuste cu gris, m-am gandit sa postez separat modul de preparare.

Pentru o oala de 3l este suficient sa preparam dintr-un ou mare, 4 linguri de gris, un praf de sare. Normal, la o oala mai mare, dublam, sau triplam cantiatea. Totusi, as avea o sugestie, am invatat si eu la randul meu de la o doamna foarte priceputa in ale gatitului: dumneaei  pregatea  o portie proaspata de galuste daca ramanea supa fara, si nu este o idée rea, pentru ca riscam sa se ingroase supa prea tare, daca facem mai mult decat este necesar.

Deci, separam albusul de galbenus, cu grija, fara sa scapam un strop de galbenus, pentru ca nu se mai bate albusul spuma.

(Asta este valabil si pentru aluatul de pandispan, bezele, etc., cele la care nu se foloseste nici un fel de praf de crescut).

Dupa ce s-a umflat bine albusul, punem galbenusul in care am pus sarea, si incepem sa incorporam cat mai repede, prin rasturnare, grisul. Se lucreaza rapid pentru a nu se lasa spuma de albus.

Din momentul asta este bine sa lasam deoparte cel putin 10 minute pentru a se umfla putin grisul, altfel exista riscul de a se destrama galustele cand le punem in supa care clocoteste.

Sunt gata in momentul in care s-au umflat si plutesc la suprafata, cam in 7-10 minute.

Inchidem focul si lasam supa sa se odihneasca putin, acoperita.

2 responses to “Galuste de gris

  1. Pingback: Supa de rosii cu galuste | Gatim si Povestim

  2. Pingback: Supa de pui cu galuste | Gatim si Povestim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s