Musaca cu cartofi

Buna.

O mancare foarte apreciata in familia noastra este musacaua. De regula o fac cu cartofii feliati si prajiti foarte putin. De data asta am ales varianta mai simpla cu piure de cartofi.

Am avut cam 600g carne tocata de pui, 1kg cartofi, o ceapa, un ardei capia, o legatura de marar, 2 oua, 200 ml suc de rosii, 50ml de ulei, sare, piper, boia de ardei iute, o lingurita Delikat si o lingura de pesmet.

Am curatat cartofii si i-am pus la fiert in apa cu sare. Am tocat marunt ceapa si ardeiul capia si le-am calit foarte putin in ulei, dupa care am adaugat carnea tocata si am lasat-o pe foc, amestecand, pana cand s-a rumenit putin, pentru ca a capatat un gust mai bun.

Dupa ce s-a racit am adugat un ou, sucul de rosii si mararul tocat, si am potrivit gustul cu sare, piper si Delikat.

Intr-o cratita am pus un strat de piure (jumatate din cantitate), dupa care am pus carnea si restul de piure. Deasupra am batut un ou si am presarat o lingura de pesmet.

Am lasat la cuptor cam 30 de minute, pana cand s-a rumenit frumos deasupra.

Este o mancare foarte gustoasa, asa ca va urez succes si pofta buna si voua!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s